Nejpřeceňovanější památky

· Pyramidy v Gíze– Ano, jde o úžasné starověké památky. Jsou ale v poušti, kde je akorát sucho a horko. Dohadovat se po úmorné cestě o ceně vstupného není úplně příjemné. V pyramidách jsou pak úzké tmavé tunely, které vedou jen do prázdných místností.
· Times Square– Nejznámější náměstí New Yorku trpí hlukem a množstvím turistů. Jakmile se ocitnete v davech, budete mít obtíže se vymotat.
· Stonehenge– Tato pravěká památka by nebyla úplně k zahození. Pořád se ale jedná o kameny srovnané do kruhu, okolo kterých stojí dav. Atmosféra tajemna je jen reklamním trikem. Navíc se musíte trmácet na jih Anglie
šikmá věž v pise
· Benátky– Město plné holubů je město plné holubího trusu. A kanály smrdí, i když po nich jezdí gondoly.
· Niagarské vodopády– Samy o sobě jsou překrásné. Jenže kolem nich se postavily otřesné obchody s dárky, restaurace se špatným jídlem, které jenom kazí výhled na majestátnost vodní síly.
time square
· Šikmá věž v Pise– Je to věž, co se naklání. Nic víc a nic míň.
· Versailles– Návštěvu nádherného zámku vám téměř jistě pokazí hromady jiných nadšenců do francouzské historie. Spíše uvidíte záda dalších návštěvníků než samotný palác.
· Manneken Pis– Ikona Bruselu je malá soška čůrajícího chlapečka. I když se na ni chodí koukat všichni návštěvníci belgické metropole, nic na ní není. Prostě čůrá.
mona lisa fotografování
· Mona Lisa– Slavný obraz visí v Louvru. Překvapí vás jeho malá velikost. Vystojíte si řadu, než si ho budete moci pořádně prohlédnout. Jenže přes neprůstřelné sklo není skoro vidět.
· Taj Mahal– Každý kdo jede do Indie, chce vidět palác, který postavil král, aby uctil svou mrtvou ženu. Fronty se táhnou hodiny a uvnitř budovy se turisté loudají šnečím tempem při neustálém cvakání fotoaparátů.
· Malá mořská víla– Kodaň má mnoho co nabídnout, ale její nejslavnější monument měří metr a čtvrt. Než se s ní budete moct vyfotit, uběhne spousta času strávená ve frontě.